Skrivspindeln

Luftballongen som flög vilse

Posted on: oktober 26, 2011

Luftballongen flög in i ett moln. På andra sidan var landskapet helt förändrat. Där hängde lianer från ingen stans. Elefanterna hängde med sina snablar i lianerna. Aporna hade vingar som de flög med. Där framför luftballongen sväva en ängel som kom närmare och närmare. Hon buga sig och lyfte upp sin ring från huvudet.

– Välkommen kära vän, jag är himmelsgudinnan, sa ängeln.

Sen flög hon iväg och jag följde efter. Vi kom till ett stort palats som hette Therese.

– Ängeln skrek.

Och då så öppnades porten och vi flög in. Hon sa till mig att jag skulle stiga av luft ballongen. Först så ville jag inte, jag trodde att jag skulle falla ner från himmelen. Men när jag så att ängeln steg på golvet så steg jag ner också. Sen kom en häst med vagn och jag och ängeln steg på. Hästen förde mig till en plats där det stod: NER TILL JORDEN. Hon sa att jag skulle gå in i en glasdörr och blunda så skulle jag vara på jorden med min luftballong. Vi sa adjö och sen for jag.

När jag hade kommit hade jag glömt allting som hade hänt där uppe i himmelen. Jag hörde bakom mig ett jubel. Och jag svängde mig och så massor av människor som skrek hurra hurra huuuurrra. Jag blev häpen för att jag inte visste om vad de hurrade för men sen kom jag ihåg att jag var den första som åkte med en luftballong. Åh vad jag var lycklig att jag var känd. Sen kom borgmästaren Person och gav mig en pokal.

– Du är värd den här. Vi var så rädda när du for bakom ett moln och vi inte såg dig, sa Person.

– Nå jag mins nu inte så mycket från det men jag kommer ihåg att där var roligt, sa jag. Sen festa vi länge länge.

Skriven av pseudonymen Böö

Annonser
Etiketter:
skrivspindeln
Grankulla stadsbiblioteks samlarkortspel

Nyckelord

Annonser