Skrivspindeln

En vilsen luftballong

Posted on: november 1, 2011

Det var en gång en man som åkte luftballong han hette Jens. En dag tog han en tur med sin familj. Varmluftsballongen flög in i ett moln på andra sidan var landskapet helt förändrat. Förstummande var det ända ordet som kunde beskriva hur det såg ut det  var som att se in i framtiden. Jens kollade åt sidan men hans familj var borta! Han gav en snabb blick neråt men kunde inte se marken.
-Halloo, vrålade Jens. Men han visste att det var onödigt. Hans fru, hans kära barn, borta. Han slog i korgen för fullt och repen lossnade och korgen och Jens fritt föll mot marken….
Till Jens förvåning landade han mjukt, han vände sig om för att titta vad han landade på. Jens gnuggade sig i ögonen, det var en blå lövhög. En BLÅ lövhög. När han kom till sig frågade han en förbipassare (som nämligen såg ut som en myra) om han hade sett några som människor blivit bortrövade. Myran nickade och pekade mot ett spökslott som gav Jens kalla kårar. Men han visste inget annat än att rädda dom. Han hörde att myran skrek något om att det var omöjligt att rädda någon från greve Rol…. Jens hörde inte mera än det för han var i full fart mot slottet.
Han var framme vid slottet, det såg ännu kusligare ut från nära håll. Vanligen skulle han vägra gå in i ett spökslott, men nu hade han inget val. Det här gäller familj tänkte han.
Inne i slottet var det egentligen ganska mysigt, men han visste Att där fanns en elak greve så han förblev allvarlig. Han gick igen koridorer och uppför långa trappuppgångar. Sedan kom han till en dörr av trä med lite galler. Han såg sin fru och sina små barn gråta där inne.
-Hej, sade Jens försiktigt
-Jens, sade allihop på en gång
Jens fick veta att de hade försvagats med någon maskin. Sedan blev han så arg att han kokade. Han drog upp dörren. Och tog sina barn och hoppade ut från fönstret. Han tittade neråt och såg en massa stenar. 10 åriga Jens vaknade ur sin dröm.
-Vilken konstig dröm, sade han.

Skriven av pseudonymen The owned bankrånare

Annonser
Etiketter:
skrivspindeln
Grankulla stadsbiblioteks samlarkortspel

Nyckelord

Annonser