Skrivspindeln

Vad är Skrivspindeln?

Skrivspindeln är ett samlarkortspel för 5.-klassister. Spelet är ett samarbete mellan Grankulla stadsbibliotek och skolorna i staden. Det inspirerar till kreativt skrivande och gör barnen bekanta med biblioteket och uppmuntrar dem att låna.

Barnen får samlarkort med olika bilder då de lånar på biblioteket. Utgående från korten skriver de berättelser som elektroniskt skickas till biblioteket. Berättelserna publiceras oförändrade på spelets webbplats under förnamn eller pseudonym. Texten måste ändå märkas med fullständigt namn och skolklass.

Varje vecka, från måndag till lördag, delas ett nytt kort ut. De enskilda korten delas ut endast under en vecka. Allt som allt finns det 20 kort. När barnen kommer efter ett kort måste de ha med sig sitt Skrivspindelpass så att bibliotekspersonalen vet vem som är med i spelet. Meningen är att barnen själv kommer till biblioteket för att hämta samlarkorten.

 För varje kort man hämtar får man en stämpel i passet. När spelet är slut ordnas en avslutningsfest på biblioteket där eleverna läser upp sina texter och där författarna och flitiga stämpelsamlare belönas.

Spelet börjar vecka 42 då  klasserna besöker biblioteket och barnen får sina pass och det första samlarkortet.

Ville Assinen har tecknat samlarkorten och logon.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

skrivspindeln
Grankulla stadsbiblioteks samlarkortspel

Nyckelord

Annonser
%d bloggare gillar detta: